Naantalin vihreiden valtuustoryhmän kannanotto: Asuntomessut luovat pohjaa tulevaisuuteen

Kokoomuksen Jan Lindström on Rannikkoseudussa 30.1. halunnut avointa keskustelua Luonnonmaan kehittämisen vaihtoehdoista. Avoimuus on aina kuulunut vihreiden perusarvoihin ja se kuuluu myös Naantalin kaupunkistrategiaan.

Luonnonmaa on epäilemättä Naantalin tulevaisuuden kannalta toinen avainalue kaupungin keskustan ohella. Vihreät ovat jo pitkään korostaneet saariston suunnan tärkeyttä sekä matkailulle että kaupungin kehitykselle yleensäkin. Luonnonmaan kehityksessä on kuitenkin edetty hapuillen kunnes viime keväänä hanke sai lentävän lähdön edellisen valtuuston hyväksyttyä maanoston esikauppasopimuksen vain kaksi viikkoa ennen toimikautensa päättymistä.

Asioita on hyvä pohtia perusteellisesti, mutta myös ratkaisuja on pystyttävä tekemään. Se, että juuri kun asuntomessuista pitäisi päättää, kaivetaan naftaliinista ”vaihtoehtona” toisen asuntoalueen kaava, ei mielestämme ole hyvää päätöksentekoa vaan tarkoitushakuista sumuttamispolitikointia. Kokoomuksen vaihtoehtokaava voi toimia jatkosuunnitelmana asuntomessuille, sillä tarvitsemme myös asuntomessuja edullisempia tontteja.

Asuntomessuista saadaan merkittävä lisäpotku kaupunkimme hitaaseen kehitykseen. Se tukee paikallisten yritysten toimintaedellytyksiä, ja kaupunki-infran rakentaminen on pitkäaikainen sijoitus. Edellisissä asuntomessuissa matkailuvaikutukset kestivät noin kaksi vuotta tapahtuman jälkeen. Tällaista mahdollisuutta ei ole aina tarjolla. Nousukauden aikana on tärkeää olla hereillä, laskusuhdanteen aikana näistä asioista vain unelmoidaan.

Aloitetaan palveluverkon kehittäminen rakentamalla Luonnonmaalle uusi koulu ja päiväkoti – näin lisätään alueen ja myös koko kaupungin vetovoimaa. Lapsiperheitä tarvitaan lisää ja lapsiperheet tarvitsevat palveluja. Toteutetaan asuntomessut järkevästi etsien samalla uusia energiatehokkaita asumismalleja ja käynnistetään samalla saariston suunnan kehittäminen Naantalin uudeksi vetovoimatekijäksi. On oltava rohkeita!